fredag 30 april 2010

Danmark är Eurovisionfavorit bland fans och bookmakers

Danmark: Chanée & N'evergreen ” In A Moment Like This”
Danmark är i ledning lite här och var. Det är inte bara Eurovision fansen som gillar Danmarks låt med Tomas N’evergeen og Chanée i år. Även bookmakers tror på dem och är därför inte villiga att betala speciellt mycket till de som lägger sina slantar på landet. Det ryktas till och med att dansk TV har bokat Parken i maj nästa år. Vet ej om jag ska tro på det. Fler än en gång har det visat sig att förhandsfavoriterna inte alltid lever upp till förväntningarna.

Skulle Danmark vinna så blir det ju som en svenskseger eftersom låten är skriven av en välkänd skara schlagerkompositörer: Thomas G:son, Henrik Sethsson & Erik Bernholm. En annan intressant aspekt är att denna låt har ratats av den svenska Melodifestivalsjuryn. På ren Finlandssvenska kan man fråga sin om inte det 'harmar' SVT en smula.

”In A Moment Like This” är en mainstream, midtempo popsång som är ganska käck och trallvänlig och passar ypperligt för radio. Jag hör den nästa varje dag och tycker den är helt ok om än lite karaktärslös. Egentligen är det en ganska typisk eurovisionslåt enligt det "gamla" klassificeringssättet med slutmodulationen på plats. Den bör därför tilltala ESC-traditionalisterna. Danmark startar som nummer 4 i semifinal 2.

Medverkat i ESC: Sedan 1957 men avbrott mellan 1967-1977 och 1994, 1996, 1998, 2003.
Bästa placering: Har vunnit två gånger: 1963 Grethe and Jørgen Ingmann ”Dansevise”  och 2001 med Bröderna Olsen ”Fly On The Wings Of Love”.
Min personliga favorit: Har många favoriter men måste jag välja en blir det fjolårets låt med Brinck ”Believe Again” (bild till vänster)Källa/foto: www.eurovision.tv, www.tv2oj.dk

Inga kommentarer: