måndag 16 mars 2015

Varför detta "groupie-gnäll" över Melodifestivalen 2015?


Visst är det intressant med gnällandet över Melodifestivalen. Speciellt i pressen. Är det så att journalisterna egentligen är bortskämda curling-ungar som blasémässigt gnäller på allt och alla? Ett litet tips - kolla på andra länders uttagningar. Om Mello-polletten ramlar ner så bör insikten bli att vi har sex veckor av välproducerade program. I längsta laget men kvaliteten är inget att gnälla över. I så fall rekommenderas ett kanalbyte.

Tack och lov finns det undantag. Efter andra deltävlingen slutade jag läsa de stora dags- och kvällstidningarna med undantag för Hanna Fahl i Dagens Nyheter. Lite gnäll finns här också men med en positiv ton och balans. Hanna skriver smart och roligt och sätter in Mellon i ett större sammanhang och hon hittar intressanta vinklingar. Tack Hanna - du har räddat min Mello-läsning!


Min summeringen av Mello 2015:  
- Rätt låt vann! Måns kommer att bli en av de starkast lysande artist- och streckgubbarna i Wien.
- Avsaknaden av musikaliska kvaliteter må vara påtaglig men nog har ordet 'groupie' fått en helt ny betydelse efter Samirs & Viktors framfart.
- Sanna Nielsen verkar helt oberörd av stress och nervositet. Hon kan se fram emot en kommande karriär som programledare. Robin är ju redan där.
- I framtida historieböcker kan vi läsa om "app-skandalen" som skakade deltävling 1 och kraschen i finalen.
- 16-åriga Isa lär vi få möta igen. "Don't Stop" var tävlingens catchigaste låt.
- Snygga artistkläder har lyst med sin frånvaro. Jessica Andersson var den enda som levde upp till glitterförväntningarna.
- Hasse Kvinnaböske Andersson har blivit en kändisfarbror bland tittare födda 1995 och senare.
- Det går att tävla med en låt som redan är publicerad - i Japan. Ovannämnda farbror är beviset.


Visst har jag också gnällt och det ber jag om ursäkt för! Är glad över att SVT fortsätter att producera och omhulda Melodifestivalen. Och fram för positiva skribenter istället surmagade gurkor. Att gnälla över Melodifestivalen är ett typiskt "lyxgnäll".

Foto: Alexandros Liapis
Fotoredigering: Lilian

3 kommentarer:

Iréne sa...

Gillar sammanfattningen i form av punktlista - tackar!

Thove sa...

Bra sammanfattat! Håller helt med, särskilt angående japanska låten... Pinsamt!
Tycker du att rätt person vann Melodifestivalen?
Jag har gjort en omröstning för att få reda på vad folk tycker: http://www.plusett.nu/omrostning-4816/tycker-du-att-ratt-lat-vann-melodifestivalen-2015

Lilian Brunell sa...

Hej Thove. Jag tycker att rätt låt vann i Melodifestivalen. Ska bli intressant att följa Måns' väg i Wien.