söndag 8 mars 2015

Melodifestivalen 2015: Mitt usla tipsresultat i Andra Chansen

Tre av fyra fel. Ja det var mitt usla tippningsresultat i andra chansen. Uppenbarligen är jag och svenska folket inte ense om vem som platsar i finalen. Börjar tro att Filippa Bark har rätt - "Don't compete in musik". En av de bästa mellanaktsnumren detta år.Till att börja med vill jag protestera mot tidningarnas syrliga synpunkterna om att andra chansen som  program var ett bottennapp. Det kanske inte går till TV-historien men så uselt som det framställs var det inte. Jag börjar tro att "schlagerjournalisterna", som kör på sin femte vecka, är smått trötta och har drabbats av negativitetsbaciller. Nej - jag gör en Filippa och tycker tvärtom. 

(Foto: SVT/Stinna Stjernkvist)

- Duell 1 vanns av Linus Svenning medan jag hoppades på Andreas Weise.
- Duell 2 togs hem av veteranen Hasse Andersson och tävlingens bästa röst, Kristin Amparo, åkte ut.
- Duell 3 var min enda rätta gissning. Dinah Nahs rosa hästsvans slog ut Dolly Styles peruker.
- Duell 4 Samirs & Viktors finalplats gör mig allvarligt bekymrad över den musikalisk tempen i Sverige. Att Behrang Miri och Victor Crone fått förstärkning av Malena Ernman hjälpte inte ett skvatt när de ställdes mot två såpaskådisar som knappast kan sjunga.

Hur ser scenariot ut inför finalen?
Jag tror fortfarande på Måns Zelmerlöw. Tack och lov så finns det jurygrupper som röstar nästa vecka. Annars hade risken varit överhängande att vi hade haft två 'Groupies' i finalen i Wien. Med det sagt tror jag att Samir & Viktor kommer att ligga skyhögt när svenska folket avgett sina röster nästa lördag. 

1 kommentar:

Risto Puustinen sa...

Jag tippade 3/4 rätt. Bara in den sista duellen valde jag Behrang Miri och Victor Crone

Terveisiä Helsingistä,
Risto