tisdag 24 mars 2015

Eurovision 2015: Rött, vitt, schnitzel med Sacher och Wien-tempen stiger


Temperaturen stiger inför Eurovision Song Contest. Flygbiljetterna är bokade och boendet är snart fixat. Omedvetet har klädshopping börjat gå i färgskalan röd-vit. Matassociationerna glider in på Wienerschnitzel och Sachertårta. Tanke eller tillfällighet - i senaste numret av ICA:s kundtidning finns det schnitzelrecept och tips på restauranger och 'matsafari' i Wien.


Häromdagen kom jag hem med blomster i rött och vitt och på radion verkar det spelas mer wienervals än någonsin. När det är dags för vininköp dras stegen automatiskt mot hyllan med Grüner Veltliner. Till och med SL:s bussar är ser ut som om de vore direktimporterade från Österrike och på galleri Magasin III kan man se en utställning av Österrikiska Markus Schinwald.


Äntligen har alla länder, 40 till antalet, bestämt sig för vilken låt ska tävla i Eurovisionen. Igår bestämdes turordningen i semifinalerna - running order som det heter. Mer om detta finns på EBU:s hemsida. Ifall någon missat det så kommer Australien delta för första gången i tävlingen. Det byggs bryggor och avståndet har ingen betydelse.#ESC2015, #Sachertårta, #Wienerschnitzel, #ICABuffe, #EBU, #melfest, #REDBLOG, #ESC15, #Magasin3, #matsafari, #BuildingBridges

Foto: Lilian, eurovision.tvInga kommentarer: