måndag 3 mars 2014

Melodifestivalen 2014: Paparizou tog revansch i nedtonad outfit

Efter Melodifestivalens första deltävlingen var det många, inklusive mig själv, som upprördes över Helena Paparizous uteblivna finalplats. Min teori var att hennes klackar, smink och spetsklänning inte gick hem hos Svensson-familjerna i mellanmjölkslandet. I andra chansen var det en nedtonad Paparizou som stod på scenen. Begravningsspetsarna var utbytta mot läderbrallor och hon hade insett ett leende i kameran betyder extra röster. Det gav utdelning.

Nu är det upplagt för en rafflande Melodifestivalsfinal trots allt. Den kommer att stå mellan två amazoner med stora röster. Jag börjar ana att schyssta tjejen Sanna har ett grekiskt drama framför sig. Visserligen hörde jag häromdagen att Sanna är Sveriges Celin Dion men hon möter en grekisk schlagergudinna som är tränad i överlevnadstaktik. Sanna får räkna med att Helena, likt en Artemis, kommer att jaga en topplacering.

Snälla Helena - plocka inte fram spetsgardinen igen utan håller fast vid dina skinnbyxor. Är det så att de har spruckit efter lördagens festande så ska det väl inte vara så svårt att hitta ett par nya. 
Linus Svenning tog den sista finalplatsen. Inte helt otippat slog hans "Bröder" ut Martin Stenmarcks "När Änglarna går hem". "Bröder" lär vara en storfavorit bland dagisklientelet. 

Startordningen i finalen ser ut på följande sätt:
1. Anton Ewald – ”Natural”
2. Ellen Benediktson – ”Songbird”
3. Alcazar – ”Blame It On The Disco”
4. Oscar Zia – ”Yes We Can”
5. Linus Svenning – ”Bröder”
6. Helena Paparizou – ”Survivor”
7. YOHIO – ”To the End”
8. Sanna Nielsen – ”Undo”
9. Panetoz – ”Efter solsken”
10. Ace Wilder – ”Busy Doin’ Nothin’”

Foto: Lilian

Inga kommentarer: