måndag 11 april 2011

Rysslands Alex Sparrow satsar svenskt inför ESC 2011

Alex Sparrow eller Alexey Vorobyov som han heter på ryska, är en mycket charmig, multitalangfull artist som bestämt sig för en internationell karriär. Jag är övertygad om att han kommer att lyckas. Redan nu är han storstjärna i Ryssland med 15 filmhuvudroller bakom sig, klassiskt skolad dragspelare, vinnare av X-Factor, 24 år och Rysslands representant i Eurovision Song Contest 2011.

Jag träffade killen i Amsterdam i samband med ’Eurovision In Concert’ evenemanget. Jag måste tillstå att jag föll pladask för hans personlighet som utstrålar något av ett naturbarns oskyldiga ärlighet. Tilläggas ska att någon vek sparv är han inte och 6-packen på magen lär krävas när han själv insisterar på att göra stuntscenerna i sina filmer.

Egentligen hade Alex inte tid för Eurovision i år eftersom han har fullt upp med att spela in ett nytt album i Los Angeles med och av RedOne. Dessutom skulle han ha huvudrollen i nya filmproduktioner men när ryska TV-kanalen C1R utsåg hans låt ”Get You” som bidrag i Düsseldorf sprack hela tidsschemat men det fanns ingen tanke på att säga nej till ESC. Att delta i ESC har varit en av Alex’ drömmar och han deltagit i Rysslands uttagning i två gånger tidigare.


Nu spenderar han en hel del av sin tid i Stockholm eftersom teamet bakom Alex är svenskt och låten ”Get You” är skriven av svensk- marockanen RedOne. ”Det är bara jag som inte är svensk på scenen. Dansare och backing vocals är alla svenskar”. Med andra ord kan Sverige stoltsera med två bidrag i årets Eurovision Song Contest. Det tycker Baronessa Katerina von Gechmen-Waldek, som är manager för Alex Sparrow.

Det har varit mycket skriverier i ryska medier om Alex Sparrow kontra Eric Saade. Man skulle kunna säga att det just nu pågår ett svenskt-ryskt utbyte. Alex jobbar med ett gäng svenskar inför ESC medan svenskarna använder sig av ryska scentricks. Det är Saades glasburstrick som Alex gjorde för ca tre år sedan i samband med en MTV-gala. Alex skattar och säger att han enbart är glad att Eric gör detta coola trick. ”Jag hoppas vi kan bli vänner och kanske kan jag använda Eric Saades duschtrick framöver. Det skulle vara nytt för mig”.


Inför Düsseldorf kommer ”Get You” att få ett nytt intro - för att ge låten lite rysk touch. I samband med intervjun visade Alex prov på sina dragspelstalanger och rev av ett minimedley av en rysk folksång och ”Get you”. Det kanske ger en försmak hur kommer att låta i maj.PS: RedOne var också en av låtskrivarna till ”Dance Alone” med Love Generation som kom till Andra chansen i Melodifestivalen 2011. Där gick det som bekant inte lika bra.


Photos and videos are done in cooperation with Oikotimes, Radio International, Poplight

Inga kommentarer: