lördag 23 april 2011

Nedräkning inför Eurovision Song Contest - del 1

Det börjar dra ihop sig för avfärd. Först ska påsken klaras av, sedan den 'Glada Vappen' och därefter väntar Düsseldorf och årets happening - Eurovision Song Contest 2011. Redan nu råder aktivitet - framför allt på klädsidan. Det är 'packningspärsen' som ger sig tillkänna. Två veckor med glam, glamour och hårt arbete kräver en varierande garderob.


Det är också en hel del tysk research som ska uträttas. Min 'mission' är inte bara att rapportera om tävlingen utan också om staden Düsseldorf med omnejd sett ur ett Eurovision-perspektiv. Det har jag lovat Tyska Turistbyrån.


Den mest kända låten av alla bidrag genom tiderna är ju faktiskt signaturmelodin till tävlingen. Visste ni att den skrevs av en perukklädd herre som hette Marc-Antoine Charpentier? Han levde 1634-1704 i Paris. Signaturen har den kyrkliga titeln "Te Deum" och ingick i Messe de Minuit. Tänk om Marc-Antoine hade fått STIM-pengar för låten - hur rik hade inte han blivit på Eurovision Song Contest.


Jag undrar om Finlands Paradise Oskar har packat sin resväskan? Han är i alla fall inte nervös inför sitt framträdande, berättade han i Amsterdam härom veckan. Ingen koreografi och en massa danssteg som ska läras in. Skönt att slippa den 'danspärsen' - kommer ihåg när Waldos People övade i hotellkorridorerna i Moskva.Source: Wikipedia

Inga kommentarer: