fredag 6 april 2012

Schlager goes dancing! Go Paparizou!

 
Idag är det dags för andra programmet i Let's Dance men kan schlagerartister dansa? Det är ingen självskriven talang om man får tro Pernilla Wahlgren i årets premiär av Let's Dance. Hon berättar att hon oftast gömt sig bakom en mikrofon i de musikaluppsättningar hon deltagit i.

I samma tävling finner vi Eurovision Song Contest vinnaren Helena Paparizou. Ska hon göra en ny "My Number One" i dansformat? Ja det började ju bra förra veckan. Näst högsta poäng fick hon och danspartnern David Watson av juryn.

Helena har varit storstjärna i Grekland sedan hennes vinst i Kiev 2005. Däremot har hon varit ganska osynlig i Sverige. Det sägs att hennes medverkan i Let's Dance är en del av en långsiktig strategi. Vad som är målet, förutom att återbekanta sig med den svenska publiken, är oklart.

Kan det eventuellt vara en framtida medverkan i Melodifestivalen?

Helenas medverkan i Eurovision har ju varit som representant för Grekland. Om vi backar bandet till 2001 så hittar vi gruppen Antique med låten "Die For You". Faktisk det bästa bidraget just det året och ett flertal år framöver.


Foton: Lilian, www.oikotimes.com
 
Intervju med Helena i samband med Melodifestivalens final:


1 kommentar:

Anonym sa...

I Expressen skrevs det att planen är att signa ett svenskt skivbolag, ett svenskt management och tillslut släppa en skiva i Sverige.

Jag längtar!:D