söndag 1 april 2012

Alex Sparrow på filmfestival i Stockholm

Helt oplanerat träffade jag på Aleksej Vorobjov, eller Alex Sparrow som han kallas i Eurovisionssammanhang. Den ryska filmfestival KINORURIK avslutade igår på Filmhuset i Stockholm med filmen 'Suicides' där Alex har en av huvudrollerna. Filmen fick även utmärkelse som bästa festivalfilm och det överlämnades priser och diplom.


Alex Sparrow representerade Ryssland i Eurovisionen 2011 med låten "Get You" och det var kul att se honom som skådespelare. Killen är helt klart en multitalang. Just nu håller han på och spelar in en ny film i Ryssland samtidigt som musikprojekten hålls vid liv. Ena dagen är han i Los Angeles och jobbar med sitt nya album som produceras av RedOne. Nästa är han i Stockholm där han samarbetar med Peter Swartling och ett antal andra musiker och producenter, bland annat Sibels pojkvän.

Filmen - vad handlar den om? Suicides låter som en deprimerande titel men det är faktiskt en komedi. Ett antal udda individer möts slumpmässigt och den enda gemensamma nämnaren är att de vill ta livet av sig. Men först ska de få sin sista önskan uppfylld vilket resulterar i en massa förvecklingar. Handlingen påminner starkt om Arto Paasilinnas bok Kollektivt självmord.

I övriga roller finns: Oksana Akinsjina, Jevgenij Stytjkin, Aleksej Vorobjov, Marat Basjarov, Gosja Kutsenko, Ville Haapasalo. Oksana Akinsjina har tidigare haft huvudrollen i filmen Lilja 4-ever.


Foton: Lilian; samoubiytsi.ru/splash

Inga kommentarer: