torsdag 22 december 2011

Jul 2011 = Green Christmas. Jul 2012 = Long Christmas


I år kan vi sjunga “I’m dreaming of a green Christmas" och det ser ut att bli en dröm som går i uppfyllelse. Inte konstigt att gräsmattorna är gröna när det lovas upp till 10 plusgrader den kommande helgen. Kanske en kompensation för fjolårets 7-månader långa snötäcke. Tänk så mycket grus och snömodd vi har sluppit städa bort i våra hem denna vinter.

Vintersolstånd och årets mörkaste dag infaller 22 december och nu går vi ljusare tider till mötes. En annan variant på ovannämnda julsång är ”I’m dreaming of a long Christmas”. En mycket angenäm version inför nästa år eftersom 2012 är skottår och då infaller julafton och nyårsafton på måndag. Det kanske är läge för en lååång resa som enbart kommer att kräva några få investerade semesterdagar.

Julsånger har vi nu fått höra sedan mitten av november så de flesta känns ganska uttjatade. Som omväxling kan jag rekommendera denna käcka grekiska jullåt "Xristougenna" med Despina Vandi.


Jultomten, som ju bor i Finland, satsar på att expandera verksamheten till Kina. Till sin hjälp har han fått Saara Aalto som kom tvåa i Euroviisut 2011. Hennes låt ”Blessed with love” har vunnit en omröstning i Kina och fått utmärkelsen ’Santa Claus Greeting Song 2012’. Givetvis sjunger Saara på kinesiska och då heter låten ”Ai De Zhu Fu” (的祝福).


Fred på jorden är som bekant ett passande budskap i juletid. Om ni har möjlighet så se rockmusikalen ”Hair” på Stockholms Stadsteatern. Jag såg den i veckan och kan verkligen rekommendera denna galet hysteriska uppsättning med allvarligt tema och suverän musik framförd av en proffsig ensemble av skådespelare och musiker. Det är dock ingen pjäs för de som är känsliga för rökning och naket på scen. 

En av mina favoritlåtar från Hair är  "Let the sunshine in". Här med Army of Lovers.Med dessa låtar önskar jag en GOD JUL TILL ALLA! 

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul med en Grekisk jul-låt med Despina Vandi, den är ju kanonbra.

Hälsningar Göran