söndag 6 mars 2011

Andra chansen - en flopp! Running order in final

Det är bara att konstatera att Melodifestivalens andra chans blev allt annat än det man önskat. Egentligen är jag inte förvånad att The Moniker och Sara Varga är i final. Åter igen har jag fått bevis för att Melodifestivalen inte handlar om att hitta 'rätt' låt till Eurovision Song Contest. Som vanligt handlar det om att rösta på en låt som kanske kommer att få framgång på Svensktoppen.


Det ska bli intressant att se, läsa och höra tongångarna i maj om Sverige floppar i Düsseldorf. Vem kommer att bära hundhuvudet? Förmodligen SVT och inte Svenska Folket. Men vem är det som röstar The Moniker och Sara Varga till finalen när man istället skulle kunna välja Love Generation och Linda Pritchard? Jo Svenska Folket.

Om syftet med Melodifestivalen är att Sverige ska vinna Eurovision Song Contest så kommer det att krävas expertisröster från början. När vi väl kommer till final är det för sent att införa internationella jurygrupper.

 I väntan på finalen så kan jag presentera startordningen i finalen. Att Danny startar som etta och Eric Saade som tia genererar på sin höjd en gäspning. Dessa två killar är nu SVT's sista hopp efter RedOne/Love Generation floppen. Jag är dock tveksam till båda killarna.Just nu känns det som att det enda rätta är att vi håller oss till Sara Vargas "Spring för livet". Jag kräver i så fall att hon slutar klä sig som en huvudrollsfigur i ett grekiskt antikt drama och istället tar på sig en T-shirt och ett par jeans.

1."In the Club"
Composers: Figge Boström, Peter Boström, Danny Saucedo 
Artist: Danny Saucedo

2. "Spring för livet"    

Composers: Sara Varga, Fredrik Boström
Artist: Sara Varga          

3. "Oh My God!"
Composers: Daniel Karlsson
Artist: The Moniker   

4. "7 Days And 7 Nights"
Composers: Brolle
Artist: Brolle

5. "E det fel på mej"
Composers: Pontus Assarsson, Thomas G:son, Jörgen Ringqvist, Daniel Barkman
Artist: Linda Bengtzing

6. "Leaving Home"

Composers: Jojo Borg Larsson, Nicke Borg, Fredrik Thomander och Anders Wikström
Artist: Nicke Borg

7. Me And My Drum

Composers: Teron Beal, Patrik Magnusson, Johan Ramström, Swingfly
Artist: Swingfly

8. "I'm In Love"

Composers: Irini Michas, Peter Boström, Thomas G:son, Bobby Ljunggren
Artist: Sanna Nielsen

9. "The King"

Composers: Fredrik Kempe, Peter Kvint
Artist: The Playtones

10. "Popular"
Composers: Fredrik Kempe
Artist: Eric Saade

Source: SVT

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei - vi i Oslo-juryen mener nok at Eric Saade bør vinne. Han har appell, og kan komme langt i Düsseldorf. The Moniker er også kjempebra! Sara Varga er sterk, men man bør jo forstå svensk for å bli grepet med... Danny er kanskje en nr. 2, om dere ikke vil sende Eric til Tyskland?? Heia Sverige! Pablo ;-)