måndag 6 december 2010

Showande stjärnor glänste på travbanan

Tro nu inte att det handlar om hästar och deras kuskar. Nej – det är disco och schlager varat med en måttlig dos julsånger framförd av yngre Melodifestivalare och äldre schlagerveteraner. Det hela knyts ihop av Christer Björkman i en spetsfyndig dialog, delvis improviserad, delvis författad av Edward Af Sillén.
 För andra året i rad står entusiasten Stefan Eriksson bakom föreställningen på Sundbyholms Travbana. Tre julbordsshower har det blivit med artisterna Anne-Lie Rydé, Kayo, Erik Linder, Niklas Andersson, Suzzie Tapper och Pernilla Wahlgren (endast 1:a föreställningen). Vid första anblicken skapar startfältet ingen WOW-känsla men den infinner sig garanterat på plats. Vid den tredje och sista föreställningen satt dialogen och låtarna som de skulle, proffsigt uppbackade av det unga och tighta bandet Big Eyed Mike.

Big Eyed Mike grundades 2007 och består av sångaren Richard Lundh, Mikael Ericsson, Daniel Karlsson, Mikael Hronek och Dan Jisei. Jag hörde dem i fjolårets show och bandet har verkligen mognat och utvecklats. Richard Lundh gör en superversion av årets Belgiska Eurovision-låt – Tom Dice’s ”Me And My Guitar”. Jag ser gärna att de dyker upp i Melodifestivalssammanhang framöver.En extra höjdpunk för kvällen var Towa Carson, Eskilstunas grand old schlagerlady, som satt i publiken och blev upplockad på scenen av Anne-Lie Rydé. Anne-Lies stilettklackar åkte av för att matcha Tovas längd och tillsammans gjorde de Tovas låt ”Alla har glömt”.

Jag är djupt imponerad av Anne-Lie Rydé som bara verkar bli bättre och roligare för varje gång jag hör henne. Som hon själv säger så har hon ”kommit ut” ett flertal gånger. Nu senast som dansbandsnörd i och med nya skivan ”Dans På Rosor”. Låten ”Hallå”, som ursprungligen gjordes av Vikingarna, har spelats flitigt på radion under hösten. Efter showen rådde det en lätt sentimental stämning bland de medverkande. Trist att allt var slut för denna gång och enligt Christer Björkman var det nu som deltagarna var inkörda med varandra och showen borde ta sin början. Om Stefan Eriksson får som han önskar så blir det turné nästa år. Det finns ett antal trav- och galoppbanor i Sverige som skulle lämpa sig för dessa showande stjärnor som omväxling till de fyrfota dito. 

Foto/video: Lilian och min kameraman, tillika chaufför, Tor

Inga kommentarer: