söndag 13 december 2009

Melodifestivalen 2010 och artisterna i semifinal 4.

Sista semifinalen går av stapel in Malmö 27 februari. Även här finns oprövade kort som blandas med rutinerade deltagare som Py Bäckman och Pernilla Wahlgren. Malmös joker är Peter Jöback.

Hemligaste artisten under presskonferensen var NEO, som inte ville avslöja sitt riktiga namn. Han heter hur som helst Linus Ingelsbo och kommer från Falköping. Han har en av dessa up-tempo dansanta låtar som är vanligt förekommande. Kanske kan hans charm ge en extra kick.
Anna Bergendahl är bekant för Idol-tittare där hon deltog 2008. Hon har fått skivkontrakt med Lionheart och det är också bolagets ägare Bobby Ljunggren som skrivit hennes låt ”This Is My Life”.


Noll Disciplin måste vara bland de yngsta i hela tävlingen. De framför skramlig tonårsrock på svenska och lär knappast göra nåt större väsen av sig.
Peter Jöback och Pernilla Wahlgren behöver inga närmare presentationer.


En annan veteran är Py Bäckman som medverkar för sjunde gången och det är tredje gången hon själv står på scen.
Sibel måste vara den charmigaste av alla i hela tävlingen. Kommer ni ihåg hennes fantastiska klänning från 2008? Hon har lovat att det blir något extra även denna gång. Jag hoppas det ger henne ytterligare poäng eftersom jag redan nu bestämt att detta blir min personliga favorit.

Lovestoned är ett okänt band för Sverige. De har mest hållit till i Tyskland. Deras låt kommer säkert att vara en schlager-dänga eftersom Thomas G:son är inblandad.
Jag tar mig friheten att kort sammanfatta startfältet i detta tidiga skede:
* Svagaste startfältet är Sandviken. Vi väntar på en stark joker.
* Salem Al Fakir går hem hos de flesta, inklusive kritikerna, vilket är en bedrift i sig.
* Dansbandsfantaster får nöja sig med Highlights som förstärker web-joker duon MiSt.
* Den traditionella balladens ställning har försvagats. Nu är det glada, up-tempo poplåtar som gäller eller pompösa power rock ballader med 70-tals influenser.
* Flick/pojkfavorit är Darin men innan tävlingen är slut har han fått konkurrens från charmiga NEO.

Inga kommentarer: