tisdag 8 december 2009

Melodifestivalen 2010 - årets trend är oprövade kort. Semifinal 3.

Coctail = MF 2010
Det är min slutsats efter att SVT presenterat artisterna i Melodifestival 2010. I övrigt är festivalen en cocktail av musikstilar och huruvida den är ”shaken or stirred” är för tidigt att sia om.

Den andra presskonferens hölls 7 dec och då presenterades semifinal 3 och 4. Tidigare rykten om Alcazar och Pernilla Wahlgren visade sig vara sanna och schlager traditionalister är förhoppningsvis glada. Nu återstår endast en oklarhet och det är joker nr 4 som ska medverka i semifinal 2 i Sandviken.

Semifinal 3 i Göteborg 20 feb:
Alcazar var inte på plats under presskonferensen och enligt ryktet ska de engagerats i tävlingen i sista minuten.
Crucified Barbara är årets hårdrocksband men i kvinnlig tappning, vilket är toppen efter Poodles and HEAT. De befinner sig på turné och hade ingen möjlighet att visa upp sig.

Elin Lanto har medverkat en gång tidigare med låten ”Money” 2007. Hon framför en av årets många glad-pop-låtar.

Timoteij är ett tjejband som och lika ”gröna” i tävlingen som sitt namn.Erik Linder är en artist på uppkommande och blev känd för en något bredare skara i somras när han deltog i Talang 2009 på TV4. Jokern Darin behöver ingen närmare presentation. Bli inte förvånad om dessa två tävlar om flickornas gunst.


Kategorin exotiska språk representeras av Getty’s låt ”Yeba” som framförs på lingala som talas i Kongo- Kinshasa.

Johannes Bah Huhnke byter Stadsteatern mot Melodi-festivalen. Han håller dock fast vid rockballad stilen som han kör i De Tre Musketörerna.

1 kommentar:

Markus Gisslén sa...

Blir spännande... =)