tisdag 19 april 2016

Eurovision 2016: Tempen stiger, spekulationerna intensifieras


Exotiska Stockholm ?!?
Från början tyckte jag det var rätt trist att Sverige åter igen skulle anordna Eurovisionen. Hellre hade jag åkt iväg till något 'exotiskt' land som Armenien, Georgien, Albanien eller varför inte bella Italia eller underbara Portugal. Nu börjar ändå ESC-tempen stiga och det pirrar så smått i kroppen när jag passerar nedräkningsarmaturen på Norrmalmstorg. Det ska bli riktigt kul att fira Eurovision på hemmaplan. Stockholm börjar te sig smått exotiskt i alla fall.

Hyrcyklarna står beredd inför "Eurovisions-invasionen"

Överutbud av artistintervjuer
Kanske överdriver jag men det skulle kunna vara ett heltidsjobb att läsa, lyssna och titta på alla artistintervjuer som översvämmar fan-webbsidorna just nu. Ska man var kritisk så är innehållet i intervjuerna ganska likartat men jag vet också, av egen erfarenhet, att det inte är så lätt att hitta annorlunda, vinklade frågor. Dessutom finns det sällan intresse eller tid för djupintervjuer. Synd tycker jag. Personligen läser/lyssnar jag heller på ett fåtal intervjuer som går på djupet är 43 ytliga 3-frågors varianter.  

Frankrike i topp bland fansen
Det är inte ofta som "The Big Five" finns bland favoriterna men i år är det franska Amir som leder topplistan när fansen i OGAE röstar. Återstår att se om favoritskapet kvarstår när det verkligen gäller. Listan uppdateras löpande via OGAE:s hemsida - HÄR Lite ledsen blir jag allt över att hitta en av mina favoriter - Nederländerna - på listans nedre del. Spekulationernas svallvågor går höga och många tror sig veta... Jag tröstar mig med att när det väl är tävlingsdags är det juryn som delar ut 50% av rösterna och 50% är telefon/sms röster. Många av telefonrösterna kommer från förstagångslyssnare och då är det trots allt framträdandet i TV-rutan som avgör.
Inga kommentarer: