tisdag 28 april 2015

Berlin lockar med nya restaurangupplevelser

En långweekend i Berlin är alltid rätt. Nya upptäckter och nya restauranger.

HOTELL:
Denna gång blev det ett hotell nära Kurfürstendamm. Det är lätt hänt att man hamnar i Mitte eller någon annanstans i gamla Östberlin. Det anses ju hippare. Hotel H10 har bra läge nära Zoologischer Garten och nås enkelt med buss från flygplatsen Tegel. Från Zoologischer går också flera U- och S-bahn linjer. Om man ska shoppa i "vanliga" affärer så är Ku'damm ett perfekt område att bo i.

H10 är inhyst i en gammal fabriksbyggnad. Charmigt är inget adjektiv jag skulle använda men funktionellt, välfungerande och en riklig frukostbuffé. Rummen är stora och sängen en av de skönaste jag upplevt på ett hotell. Badrummet var också stort och med bra avställningsytor. Kan mycket väl tänka mig att bo här vid nästa besök.
Adress: Joachimstaler Strasse, 31-32, 10719 Berlin
www.h10hotels.com/en/berlin-hotels/h10-berlin-kudamm

Hotel Zoo Berlin har varit hotell sedan 1910-talet och inhyst många av sin tids VIP:s. Nyrenoverat och numera medlem av Design Hotels. Ypperligt läge på Kurfürstendamm. Om prisläget går utanför budgetramarna, rekommenderar jag ett besök i baren.
Adress: Kurfürstendamm 25, 10719 Berlin
www.hotelzoo.de/en/the-hotel

RESTAURANGER:
LandWirt är en trevlig kvarterskrog i det burgna Schönberg för den som vill socialisera med lokalbefolkningen. Relativt nära till Kurfürstendamm. Viktoria-Luise Platz är närmaste U-bahn.
Adress: Regensburger Str. 7, 10777 Berlin
www.landwirt-berlin.de

Volta ligger i området Wedding (del av Mitte) som fortfarande inte har genomgått gentrifieringensfasen. Litet, trångt, trendigt med en matsedel som man själv kallar "bar-food with a gourmet twist". Bordsbokning via SMS. Tar inte kreditkort. Närmaste U-bahn är Voltastrasse.
Adress: Brunnenstr. 73 (im Pavillon), 13355 Berlin
www.dasvolta.com

Cordobar är en vinbar som också serverar mat. Vinlistan är minst sagt gedigen och man har specialiserat sig på tyska och österrikiska viner.
Adress: Große Hamburger Str. 32, 10115 Berlin
www.cordobar.net

3 Schwestern är café och restaurang inhyst i ett före detta sjukhus. I byggnaden finns även konstkvarteret Bethanien. Ligger i Kreuzberg i parken Mariannenplatz. Närmaste U-Bahn: Görlitzer Park.
Adress: Mariannenplatz 2, 10997 Berlin
3schwestern-berlin.de

I Kreuzberg, vid floden Spree, ligger också innekrogen Sage. Inhyst i en gammal industribyggnad och på sommaren finns stor terrass och beach area. levde inte riktigt upp till mina förväntningar men skulle gärna gå dit igen dagtid om man kan sitta ute. Närmaste kommunikationsmedel är U-Bahn till (U1) Schlesisches Tor
eller S-Bahn (S3, S7, S9) till Ostbahnhof
Adress: Köpenicker Str. 18-20, 10997 Berlin-Kreuzberg
www.sage-restaurant.de

Refugium ligger på Gerdarmenmarkt, inne i Franz. Friedrichstadtkirche. Hann inte äta där denna gång men finns på listan till nästa besök. Närmaste U-Bahn: Französische Str.
Adress: Gendarmenmarkt 5, 10117 Berlin
www.restaurant-refugium.de

Café Brel är en klassiker som ligger vid trevliga Savignyplatz. Uteserveringen har perfekt läge för en solig dag. Som namnet antyder så är det franskt på menyn. S-Bahn till Savignyplatz eller U-Bahn till Uhlandstrasse
Adress: Savignyplatz 1, 10623 Berlin/Charlottenburg
www.cafebrel.de

Berlin är något av ett mecka för asiatisk mat. I stadsdelen Prenzlauer Berg finns ett flertal och jag kan varmt rekommendera Akemi, som definierar sig som "Asian soul kitchen". U-Bahn till Senefelderplatz.
Adress: Rykestr. 39, 10405 Berlin
www.akemi-berlin.squarespace.com


TIPS:
Kolla in gatskyltarna - ibland finns det en liten tilläggsskylt där det står vem gatan är uppkallad efter.


Foto: Lilian

Inga kommentarer: