fredag 21 november 2014

Mamma Mia - det bär av mot Helsingfors!

Hur ser en Mamma-Mia-resa ut? Den behöver faktiskt inte gå till Grekland. Man kan också åka över vattnet till Helsingfors där Svenska Teaterns rosade föreställning väntar. Det faller sig naturligt att ta båten och i fantasin blir Tallink Siljas fartyg en grekisk skuta på väg till Skopolos.

Journalist och fotograf brukar vi normalt få vara själva på våra resor men denna utflykt är annorlunda. Redan i hamnen väntar nämligen Svenska Teaterns reporter och fotograf på oss. Vi har ju vunnit en tävling som teatern utlyst och resan från Stockholm till Mamma Mias hemvist ska dokumenteras i programtidningen ”Första Raden”. Känslan av att vara ”celebrities” infinner sig genast och här gäller det att leva upp till definitionen 'Kulturtanter+Partypinglor = Lilian & Teija'. Tur att vår reporter har gyllene skor. 

Var ska man nu äta ombord på denna skuta? Till slut faller valet på champagne och allehanda skaldjur, såsom det anstår celebriteter. Oavsett vad vilken restaurang vi valt så är jag är säker på att maten ombord på Silja Symphony är bra mycket bättre än den vi skulle fått på en grekisk farkost.

Å dessa fotografer och journalister. Månne man kan få lite lugn och ro i båtens maskinrum? Nehej - det gick visst inte.

Helsingfors i sikte och resans höjdpunkt väntar - Mamma Mia vad vi längtar!

Text: Lilian
Foto: Teija & Lilian

Inga kommentarer: