torsdag 11 april 2013

Eurovision 2013: Intervju med Finlands Krista Siegfrids

Hon har många järn i elden just nu. Hon basar över sitt DiNG DoNG Team. Jag har döpt henne till “The Queen of Marriage” med tanke på att hon troligtvis har skrivit årets mest populära friarlåt. Dessutom är hon stolt representant för Finland i Eurovision Song Contest 2013. Jag träffade Krista Siegfrids som varit på promotionresa i Stockholm.


The video interview below is in English.

Många vet säkert att låten “Marry Me” är en uppmaning till hennes sambo om att det är på tiden han friar. Med tanke på att Krista numera får dagliga frierier så kanske det är dags att slå till.Krista kommer från Kaskö i Österbotten. Hon har uppbackning från familj och vänner och många kommer att finnas på plats när det är dags att tävla i Malmö. Hon är ett stort Eurovisionsfan och har suttit framför tv:n otaliga gånger med röstningsblanketter. När hon blev äldre blev det istället storbildsteve på någon pub eller bar. Om hon skulle välja ut en favoritlåt genom tiderna så är det Ruslanas "Wild Dances" och Ukrainas vinnarlåt 2004. Den är en kombination av häftig show och bra låt.

Att få tävla i Sverige känns bra. Krista är övertygad om att SVT kommer att göra en superproduktion. För henne är Sverige 'THE Eurovision country'. Under Eurovision lanseras också Kristas första album, där har hon skrivit de flesta låtarna själv. Håll utkik den 10 maj.


I samband med besöket i Stockholm gjorde Krista en make-up promotion för Isadora, som är officiell sponsor av Eurovisionen.

Det är förresten Joona Huotari som designat Kristas bröllopsklänning.

2 kommentarer:

Swede sa...

Kolla in min remix på "You" av Robin Stjernberg
http://www.youtube.com/watch?v=p1AfYJ1wki0

Lilian sa...

Tack :)