lördag 9 mars 2013

Melodifestivalen 2013: Vem vinner ikväll?

Störst uppmärksamhet i kvällens final kommer troligtvis Carola att få. 30 år sedan "Främling" och oavsett vad man tycker om henne så är hon ända 'Schlagerdrottningen'. Inte ens Loreen når upp till hennes dimension i kvällens program. Naturligtvis ska det påpekas att Loreen är mer politisk korrekt som har dövstumma barn från Manillaskolan och Adolf Fredriks skolklasser på scenen.

I kvällens final kommer 50% av rösterna att levereras av en internationell jury och 50% av TV-tittarna.
Det gör att utgången blir synnerligen oviss. Vem vinner egentligen och hur går resonemangen?
 Poppojkarna Anton, David, Robin, YOHIO och Ulrik slåss om flickornas gunst och det betyder att rösterna inte räcker till alla. Efter gårdagens genrep blev jag mest imponerad av Ulrik och Robin. Båda levererade betydligt bättre resultat än i deltävlingarna. 

YOHIO leder vinnarligan men kommer hans uppsyn att gå hem hos internationella juryn? Jag börjar tveka.Ralf Gyllenhammar har avancerat beträffande den pyrotekniska biten och förstagångstittarna kommer troligen att imponeras. Det lär vara varmt som i en bastu på första raden. Men Ralfs sånginsats var inte den bästa under genrepet.

Ravaillacz kommer att få fler telefonröster än ni anar. De är tävlingens populistparti och nu hoppas vi att Johan Rabaeus hinner åka mellan Friends Arena och Stadsteatern där man spelar Demonerna av Lars Norén. Uppträdande med "En riktig jävla schlager" sker i pausen efter akt ett som förlängts till en timme.

Louise Hoffsten är fortfarande min favorit och nu återstår att se hur folkkär hon är och var jurygrupperna tycker.

Jurygruppernas åsikter torde variera och spreta en hel del. Jag kan till och med tänka mig att vissa ger poäng till Sean Banan.
Inga kommentarer: