fredag 21 januari 2011

Euroviisut 2011: Nakenshock fungerar inte i Finland

Det är inte ofta man kan säga att 'rätt låt vann' i dessa sammanhang men det hände faktiskt ikväll. Soma Manuchars stringtrosor och Jimi Constantine som sliter av sig sin T-shirt blev för mycket för TV-tittarna. Det  hedrar tittarna som valde det musikaliska istället för nakenshocker. Milana Misic, Paradise Oskar och Father McKenzie gick vidare till finalen.

For an English version - please check Oikotimes.

Kvällen inleddes med att TV-tittarna satte drinken eller kaffet i halsen. Man förväntar sig nog inte en brud med bar rumpa och minimal BH på bästa TV-tid. Förhandsfavoriten Jimi Constantine var taggad till max och det gick också åt skogen.

Milana Misic sjöng en hybrid mellan latin och balkan på finska. Kvällens enda låt på finska vilket kan ha gynnat Milana. Titeln betyder ”Mitt hjärtas två länder”.

Paradis Oskar är synonymt med Axel Ehnström, dvs. låtskrivaren. En hybrid till och denna gång mellan nytt och gammalt, mellan Daniel Powter och Cat Stevens. Som tidigare påpekats av David är det Finlands uppföljare på Tom Dice, Belgiens bidrag 2010 som slutade på en sjätte plats. Bra sång, bra låt och definitivt en aspirant på att ta hem hela rubbet.

Father McKenzie levererade ett snyggt musikaliskt framträdande med bra sångframträdande.  Bandet är det svenskaste av deltagarna i Euroviisut. Två av medlemmarna i bandet kommer från Sverige, en från Åland och bandledaren och kompositören från Finlandsvenska Österbotten.

Vinnare och vidare till finalen är:
Milana Misic: "Sydämeni kaksi maata"
Kompositör: Juha Tikka, Susanna Haavisto

Paradise Oskar: "Da Da Dam"
Kompositör: Axel Ehnström

Father McKenzie: "Good Enough"
Kompositör: Tobias Granbacka

Inga kommentarer: