söndag 15 mars 2009

Melodifestivalen bjöd på en rafflande omröstning

Malena Ernman - Sveriges representant i Moskva

Behållningen av gårdagens Melodifestivals final var den grymt spännande röstningen. In i det sista var det oklart vem som skulle ta hem spelet. Men när folket sagt sitt var det en förvånade Malena Ernman som stor som vinnare.

Måns Zelmerlöw är troligen tävlingens mest besvikna deltagare. Han trodde sig nog ha segern i en ask efter jury-grupperna sagt sitt. Men inget var mer fel och det är jag ytterst glad för.
Som jag skrev tidigare så är det ingen av låtarna som egentligen är rätt för Moskva men både Måns och EMD hade var mest fel av alla. Den omtalade internationella juryn ville ha Sarah Dawn Finer till Moskva och de ratade Malena helt.

Intressanta att konstatera är också att Molly Sandén hamnade sist trots att hon tog sig direkt till finalen från tredje deltävlingen. Igår blev 17-åringen sviken av folket.

Både Sarah och Caroline tog sig via 2:a chansen till finalen och både hamnade i toppen som trea och tvåa. Hur kommer det sig att de blivit så populära? Jo kanske för att folk nu hört deras låtar så många gånger och de vinner i längden.I Moskva tävlar Sverige i semifinal 1 den 12 maj. Motståndarländerna och de som får rösta är följande:
ANDORRA
ISRAEL
ARMENIA
FYR MACEDONIA
VITRYSSLAND
MALTA
BELGIEN
MONTENEGRO
BOSNIA-HERZEGOVINA
PORTUGAL
BULGARIEN
RUMÄNIEN
TJECKIEN
FINLAND
SCHWEIZ
TURKIET
ISLAND
10 länder går vidare till finalen. Georgien skulle också varit med i gruppen men deras låttext anses för politisk och EBU accepterar inte det. Istället för att ändra sin Rysslandskritisk text så hoppar de av. Semifinal 1 anses svagare än 2:an och detta kan vara Sveriges räddning.

Min personliga favorit Emilia, som slutade tredje sist.

Thanks to my kind personal assistant Mike for the photos.

Inga kommentarer: