onsdag 25 februari 2009

Hur gick egentligen schlager-jakten i Budapest?

Jag är nu hemkommen från Budapest och kan konstatera att jag måste ha varit ungrare i ett tidigare liv, eftersom jag trivs så bra i den stan! Att jag varit där typ 50 gånger underlättar givetvis. Däremot är jag ganska besviken på schlagerklimatet. Det bästa som gick att hitta var en affisch med Alcazar som ska hålla konsert 6 mars.
Eftersom jag missat den 3:de svenska semifinalen så har jag inte så många kommentarer att komma med, utom att EMD verkar urtråkiga. Däremot har Ungern gjort ett nytt försök att hitta sitt bidrag. Det är Ádok Zoli med "Dance with Me". Hur låten är har jag inte lyckats reda ut men han ser ganska snygg ut. Norge har gjort sitt val och ingen är väl direkt förvånad över att det blev Alexander Rybak och "Fairytale". Den låten har seglat upp som en potentiell vinnare i Moskva. Oj oj - då blir det två dyra Eurovisionsår efter varandra. Hoppas jag kan boka in mig hos någon kompis i Oslo för att spara in hotellkostnaderna....

Det finns ju ganska många Greklandsvänner och för de som inte vet, så var det förutbestämt att artisten skulle heta Sakis Rouvas. Ni kommer väl ihåg hans låt "Shake It" som blev trea i finalen 2004 i Istanbul. Årets låt heter "This is our night" och kan väl kallas en disco-pop-låt utan grekiska influenser. Sakis verkar dessutom ha goda kontakter med ryssarna så han ligger bra till på betting-listorna, dvs tvåa efter Norge.

Min egen lilla vecko-favorit är Georgiens 70-tals disco-dänga med Stefane&3G. Låten heter "We don't wanna put in" och är något överraskande för att komma från Georgien. Här finns inga tillstymmelser till etno-tongångar.
Viktoria och Daniel får väl också betraktas som veckans favoriter eftersom de äntligen ska slå till och gifta sig. Jag tror jag ska tipsa dem om att åka till Budapest eftersom kan man låsa fast sin kärlek i parken utanför Hotel Le Meridien. Mycke praktiskt för dem att bo just på de hotellet. Jag kan garantera kvalitén efter 5 nätter.

1 kommentar:

Anonym sa...

God morgon. Det första riktiga vårtecknet är Lilians när Lilians schalgerblogg vaknar till liv.

Beni