söndag 13 april 2008

Eurovision-shoppingen i New York blev ingen hit

Jag trodde att New York var det perfekta stället att handla sig en ny garderob inför Eurovision Song Contest. Jag hade helt fel. Handla kan man men inte kläder. Accessoarer som väskor, scarfs, bälten med mera hittar man lätt men det är nog så att det amerikanska modet skiljer sig från vårt. I alla fall om man vill handla nåt annat än fritids- och träningskläder. Mitt enda kap inför Belgrad var ett antal solfjädrar i svandun. Ni får väl kolla efter dessa i TV-rutan i maj. Förhoppningsvis kommer de väl till pass eftersom jag tror det blir varmt sommarväder ute och även hög temperatur inne på arenan. Men man kan ha trevligt i New York ändå. Det var inte så stökigt och rörigt som jag kom ihåg från förra gången. Inte ens på Times Square (bilden). Det kanske är dollarkursen som håller folket hemma. Eller är det månne övervikten? Det var nästan så att man hajade till när man såg en normalviktig människa på gatan.
Samma dag som jag kom hem i onsdags, så "gästspelade" jag i Radio International, en holländsk radiokanal på engelska där man bland annat rapporterar kring Eurovisionen. Programledaren är vänlig nog att tillägna mig låtar lite då och då.


Under veckan jag var borta så hade Svenska Dagbladet en helsides intervju om Frankrikes Eurovisions artist Sebastian Tellier, en sångare som jämförs med Serge Gainsbourg. Enligt Svenskan ser han ut som en självgod playboy som slukar kvinnor. Det förutsätter nog att man som kvinna gillar män i helskägg. Nu visade det sig att han egentligen är en ganska blygsam fransos, som orsakat en kulturchock i sitt hemland när det blev klart att han ska representera Frankrike i Belgrad. Han låt heter Divine och det är det första franska bidraget genom tiderna som sjungs på engelska.

I övrigt så kan jag se att Charlotte Perelli i populär bland fansen ut i Europa. Hon leder topplistan på den brittiska schlager siten Eurovision Nation: http://escnation.com/. Jag hörde en intervju med henne idag och hon ligger inte på latsidan. Hon ska ut på promotion turné till bl.a Finland, Ryssland, Ukraina, Vitryssland, Belgien och ett antal andra länder.

1 kommentar:

Roger sa...

Hej Lilian!
Dessa blir ju alldeles perfekta tillbehör, den rosa så får du tand om. Vilken tidning månne vi skall hamna i denna gång- Belgrad Post kanske?Roger