Jag och mina Eurovisions kolleger träffade Kamran Agasi förra helgen. Han jobbar som PR-manager för Eurovision Organizing Core Team och är en av många busy personer som jobbar med att få allt på plats innan tusentals delegater, mediafolk, fans och andra besökare anländer till Baku om ett par veckor.
Jag passade på att fråga Kamran om mat och dryck. Att leva Eurovisionslivet i två veckor är ingen vilokur och i vanliga fall brukar matvanorna sjangsera dramatiskt. Jag måste tillstå att det inträffar att vi besöker hamburgerkedjor... I år ligger ambitionsnivån betydligt högre och speciellt efter att Kamran pratat sig varm för det Azerbajdzjanska kulinariska köket. När det gäller viner så låg inte kvaliteten på topp under Sovjettiden men nu håller man på att bygga upp industrin igen. Landet har dessutom en lång vintradition med anor tillbaka till andra årtusendet före Kristus.
Foto, video: Lilian; www.radiointernational.tv; http://www.wines-ganja.az/
In collaboration with Poplight and Oikotimes.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar